Podporte svoje zdravie a imunitu
Reč je o čaji Matcha. Je to výnimočný typ zeleného čaju, ktorý sa vyrába z rastliny Camellia sinensis alebo aj Čajovník čínsky. Na rozdiel od ostatných zelených čajov tento sa 20 dní pred zberoch chráni proti slnečným lúčom.
Čo obsahuje tento zelený,,zázrak,,
Vďaka ochrane proti slnku má rastlina priestor na vytváranie L-tranínu či chlorofylu. Obsahuje vysoký podiel zložiek s antioxidačnými účinkami. Spáva sa s prezývkami ako životabudič či zdravá káva. V jednej malej lyžičke prášku nájdete až 70g kofeínu. Nájdeme v ňom aj bielkoviny, sacharidy, železo, vitamíny A a C a vápnik. Pôsobí blahodárne na našu imunitu, udržiava nám mladistvý vzhľad a povzbudzuje telo aj myseľ.
Pozitívne účinky zeleného čaju matcha https://www.totalvital.sk/matcha
– podpora imunity
– poskytuje ochranu buniek pred rakovinovým bujnením
– zbavuje telo nahromadených škodlivín
– pre športovcov a fyzicky náročne pracujúcich ľudí
– upravuje hladinu cholesterolu
– normalizuje cukor v krvi
– zabezpečuje pokojnú myseľ
– podporuje mozog a pamäť
– podporí Vás v chudnutí
Ako si ho pripraviť?
Energetická bomba v zelenom
2ČL Matcha prášok
250ml vody
1ČL cukru
1ks citrónu
Pre zdravšiu alebo ľahšiu verziu môžete cukor nahradiť inou variantov (hroznový cukor, čakankový sirup…)
V troche vody vymiešame Matcha prášok, postupne dolejeme zvyšok a rovnako pridávame ostatné ingrediencie. Môžeme si ho dozdobiť mätou či plátkom citróna.
Výborné Brownies ako by ste ich nečakali
115 g masla
4 lyžice matcha
150g cukru
120g bielej čokolády
1/2 ČL soli
1 šálka múky
3 vajcia
Trúbe nastavíme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie. Zohrejte si maslo a postupne ho zmiešajte s bielou čokoládou matchou. Miešajte až kým nie je všetko rozpustené. Do ďalšej misy dajte cukor vajce a soľ. Počas šľahania týchto ingrediencií postupne pridávajte matcha zmes. Nepridávajte múku, kým Vám nevznikne cesto. Múku jemne preosejte. Keď ste spojili všetky ingrediencie aj s múkou, konečné cesto vylejte do pripraveného pekáča, ktorý ste vytreli s maslom. Pečte cca 20 až 30 minút. Nezabudnite potom cesto popichať špajdľou, aby unikol prebytočný vzduch. Poprípade ním proste buchnite o stôl. Pečte ešte 10 minút a hotovo.